Zarejestruj się | Masz już konto? Zaloguj się



Weekend Absolwenta 2014 – święto wszystkich absolwentów w Polsce
20-21 czerwca 2014 na terenie kampusu Uniwersytetu Ekonomicznego odbędzie się Weekend Absolwenta – wydarzenie skierowane do wszystkich absolwentów szkół wyższych w Polsce, bez względu na wiek i rok ukończenia studiów.
To jedyna okazja by spotkać znajomych sprzed lat, odwiedzić mury uczelni i jeszcze raz poczuć klimat studenckiego życia.
Główną ideą tej dwudniowej imprezy jest spotkanie absolwentów z kadrą naukową uczelni oraz przedstawicielami biznesu na nieformalnym gruncie. W tym celu zaplanowano szereg warsztatów tematycznych i rozrywkowych a także wspólne śniadanie na świeżym powietrzu (również w opcji vege!).
W programie wydarzenia m.in.:
• warsztaty na tematy kluczowe dla współczesnego rynku pracy m.in. „Mobilność jako przyszłość e-commerce”, „Bitcoin, smartfon, karta – jaki będzie pieniądz w XXI wieku?”, „Jak kupować nieruchomości, żeby nie stracić?”,
• warsztaty kulinarne np. „Zdrowa kuchnia dolnośląska”, „Hamburger jakiego nie znacie”, „Nie bójmy się dzika – warsztaty kulinarne z dziczyzny”, pokazy sommelierskie i baristyczne.
• mini-warsztaty językowe: holenderski, francuski, ukraiński, rosyjski
• 3 godziny niecodziennych doświadczeń: trening przesłuchań, casting do filmu, praca na planie filmowym,
• warsztaty z salsy kubańskiej,
• rozgrywki sportowe: badminton, tenis stołowy
• turniej brydża na maksy o Puchar Rektora Ds. Promocji i Rozwoju Uczelni Uniwersytetu Ekonomicznego We Wrocławiu, w którym uczestniczyć mogą wszyscy fani tej dyscypliny, nie tylko absolwenci.
Aby wziąć udział w Weekendzie Absolwenta 2014 oraz poznać szczegółowy harmonogram imprezy zapraszamy do zarejestrowania się na stroniewww.weekendabsolwenta.ue.wroc.pl. Liczba miejsc na warsztaty jest ograniczona. Na każdego uczestnika czeka pakiet powitalny. Co w nim będzie? Sprawdźcie sami!
Dodatkowe informacje
Tomasz Jakub Sysło
Tel. 7136090700
Mail: tomasz.syslo@ue.wroc.pl
 
Skomentuj ten artykuł:
Zaloguj się aby dodać swój komentarz.
Komentarze do tego artykułu:
Nikt nie skomentował jeszcze tego artykułu