Najlepszy absolwent, student UMK w roku akademickim 2014/2015
Dodano: 26.07.2015, 20:42
Zgodnie z § 20 Zarządzenia nr 55 Rektora UMK z dnia 26 maja 2009 r. w sprawie zasad i trybu przyznawania tytułów oraz wyróżnień najlepszych absolwentów oraz studentów, wnioski można składać w Dziekanacie Wydziału Farmaceutycznego w terminie do 28.08.2015 r. O tytuł najlepszego absolwenta wydziału mogą ubiegać się absolwenci każdego kierunku studiów w danym roku akademickim, którzy:
• ukończyli studia w terminie określonym regulaminem studiów, • ukończyli studia ze średnią ocen nie niższą niż 4,5 obliczoną z wszystkich pozytywnych ocen z egzaminów i zaliczeń uzyskanych w ciągu całego okresu studiów, • z pracy dyplomowej i egzaminu dyplomowego otrzymali oceny bardzo dobre, jeżeli studia kończą się przygotowaniem pracy dyplomowej i egzaminem dyplomowym, • mają osiągnięcia w pracy badawczej (artystycznej). Przy dokonywaniu oceny kandydatur do poszczególnych tytułów bierze się pod uwagę również aktywność w kołach naukowych, samorządzie studenckim, organizacjach studenckich lub w innych formach działalności naukowej i społecznej. O tytuł najlepszego studenta wydziału mogą ubiegać się studenci, którzy w danym roku akademickim: • zaliczyli rok studiów w terminie określonym regulaminem studiów, • osiągnęli średnią ocen nie niższą niż 4,5 obliczoną z wszystkich pozytywnych ocen z egzaminów i zaliczeń uzyskanych w ciągu roku akademickiego, Przy dokonywaniu ocen kandydatur do tytułów, o których mowa w § 8 ust. 1, pkt. 1 i 2, bierze się również pod uwagę osiągnięcia uzyskane w pracy badawczej (artystycznej), a także aktywność w kołach naukowych, samorządzie studenckim, organizacjach studenckich lub w innych formach działalności naukowej i społecznej. O wyróżnienia za osiągnięcia w danej dyscyplinie znaczącej pozycji na arenie międzynarodowej, rozsławiając tym samym imię Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, mogą ubiegać się kandydaci lub zespoły kandydatów zgodnie z kryteriami stosowanymi przy wyborze najlepszego studenta.’ Skomentuj ten artykuł:
Zaloguj się aby dodać swój komentarz.
Komentarze do tego artykułu:
Nikt nie skomentował jeszcze tego artykułu
|
|